Η ιατρός

ΑΝΝΑ ΔΑΣΤΙΡΙΔΟΥ-ΜΟΡΑ, ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Άννα Δαστιρίδου – Μόρα είναι χειρουργός οφθαλμίατρος με ιδιαίτερη εξειδίκευση σε Αμερική και Αγγλία στο γλαύκωμα.

Πέτυχε με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών στις Πανελλήνιες εξετάσεις να εισαχθεί στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1998. Το 2004 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Ιατρική κι έλαβε την Άδεια Ασκήσεως Ιατρού.

Εν συνεχεία, υπηρέτησε στο Περιφερικό Ιατρείο Αμπελακίων σαν αγροτικός ιατρός και ακολούθως μετέβη στο Ηράκλειο, για μεταπτυχιακές σπουδές στην ‘Οπτική και Όραση’. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της σαν υπότροφος του Πανεπιστημίου Κρήτης και εκπόνησε τη μεταπτυχιακή της εργασία υπό την επίβλεψη του διεθνώς αναγνωρισμένου Καθηγητή Ι. Παλλήκαρη, και σε στενή συνεργασία με τον Καθηγητή Μ. Τσιλιμπάρη και τον ερευνητή Χ. Γκίνη.

Ακολούθως, ξεκίνησε την ειδίκευση στην Οφθαλμολογία στην Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας το 2008 και την ολοκλήρωσε το 2012.

Την ίδια χρονιά έλαβε την πιστοποίηση της ειδικότητας Οφθαλμολογίας στις Ευρωπαικές Εξετάσεις Ειδικότητας Οφθαλμολογίας στο Παρίσι (European Board of Ophthalmology Exams 2012) και ακολούθως στις Εξετάσεις Ειδικότητας την ίδια χρονιά στη Θεσσαλονίκη.

Το 2013 ολοκλήρωσε με Άριστα τη Διδακτορική Διατριβή της με τίτλο “Οφθαλμική Ελαστικότητα και Αιματική Ροή σε Ασθενείς με Γλαύκωμα”.

Στη συνέχεια μετέβη στις ΗΠΑ σε έμμισθη θέση εξειδικευόμενου (fellow) στο Doheny Eye Institute, που αποτελεί ινστιτούτο που ανήκει στο University of California Los Angeles (UCLA) στο Los Angeles (2014-2015). Εκεί ήρθε σε επαφή με όλες τις νέες εξελίξεις γύρω από την απεικόνιση και τις νέες χειρουργικές τεχνικές στο γλαύκωμα.

Την ίδια περίοδο έλαβε υποτροφία από την Ελληνική Εταιρία Γλαυκώματος, οπότε και μετά τις ΗΠΑ, ακολούθησε μετεκπαίδευση στο Moorfields Eye Hospital του Λονδίνου πάνω στο γλαύκωμα, τη διαγνωστική και θεραπευτική του αντιμετώπιση.

Ακολούθως, η γιατρός επέστρεψε στην Ελλάδα, και ξεκίνησε το ιατρείο στη Λάρισα. Παράλληλα έλαβε υποτροφία για Μεταδιδακτορικές Σπουδές που ολοκλήρωσε το 2019 και παράλληλα με το ιατρείο, εργάζεται ως Πανεπιστημιακή Υπότροφος στη Β’ Οφθαλμολογική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στην Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η ιατρός είναι εξετάστρια στις Ευρωπαικές Εξετάσεις Ειδικότητας Οφθαλμολογίας (European Board of Ophthalmology Exams).

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ σε ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑΣ

Η Άννα Δαστιρίδου – Μόρα είναι μέλος σε πολλές ελληνικές και διεθνείς εταιρίες Οφθαλμολογίας, συμπεριλαμβανομένων των:

  • American Academy of Ophthalmology
  • European Glaucoma Society
  • Association for the Research in Vision and Ophthalmology
  • European Society of Cataract and Refractive Surgery
  • European Society of Retina Specialists
  • Ελληνική Εταιρία Γλαυκώματος
  • Ελληνική Εταιρία Υαλοειδούς – Αμφιβληστροειδούς κ.α.

Από το 2016 είναι στο Διοικητικό Συμβούλιο της Οφθαλμολογικής Εταιρίας Κεντρικής Ελλάδος

ΑΚΑΔΗΜΑϊΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις σε περισσότερα από 100 συνέδρια, ελληνικά και διεθνή και είναι ήδη συγγραφέας σε 50 άρθρα που έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτα διεθνή περιοδικά, όπως φαίνεται στο PubMed.

Είναι κριτής σε περιοδικά διεθνή, όπως:

  • Ophthalmology
  • IOVS
  • Experimental Eye Research
  • Acta Ophthalmologica κ.α.

Published by antonios moras

Architect Engineer, MSc AUTh, PgDS Design of Space / Culture NTUA aether:arch | Ergatikis Protomagias 14, 41222, Larissa. T+306979050551